Vanliga frågor

Livstrivsel är Sveriges största plattform för licenserade psykologer. Vi förändrar hur människor får hjälp med att möta livets utmaningar genom att tillhandahålla bekväm, diskret och prisvärd tillgång till en licensierad terapeut. Våra företags medlemmar ger professionell terapi tillgänglig personligt möte och/eller videosamtal på mottagningen, via en dator, surfplatta eller smartphone.

Terapeuter på Livstrivsel är egna företagare, alla psykologer hos Livstrivsel är legitimerade av Socialstyrelsen och har minst 3 års erfarenhet inom sitt område.

Vårt team säkerställer att varje psykolog vi tar med till plattformen är registrerad, uppfyller professionella standarder och är i god status med sin tillämpliga professionella organisation. Psykologen som ansöker måste tillhandahålla korrekt referensdokumentation och bevis på identitet. Vi kontroller sedan deras referenser med Socialstyrelsen

 

Förutom att kontrollera referenser måste varje potentiell psykolog genomföra en fallstudieundersökning och utvärderas i en videointervju. Resultatet av denna stränga process är att endast cirka 20% av terapeuterna som ansöker om att arbeta genom Livstrivsel accepteras på plattformen. Vi visar också den fullständiga licensinformationen för varje psykolog att göra det enkelt för dig att göra din egen kontroll på din terapeut.

Livstrivsel kan vara rätt för dig om du vill förbättra din livskvalitet. Vi presenterar psykologer som är legitimerade av Socialstyrelsen. Närhelst det är något som stör din lycka eller hindrar dig från att nå dina mål, kanske våra medlemmar kan hjälpa dig. Vi har även terapeuter som är specialiserade på specifika frågor som stress, ångest, relationer, föräldraskap, depression, missbruk, ätande, sömn, trauma, ilska, familjekonflikter, HBT-frågor, sorg, religion, självkänsla med mera.

 

Livstrivsel är inte rätt lösning för dig om något av följande är sant:

Du är minderårig eller under vårdnadshavares vård

Du befinner dig i en akut kris eller en nödsituation

Du var tvungen att genomgå terapi antingen genom ett domstolsbeslut eller av någon annan myndighet

Du har ingen enhet som kan ansluta till Internet eller så har du inte en tillförlitlig Internetanslutning (videosamtal)

Våra medlemmar-vårdgivare har individuell pissätning och den med andra villkor är angiven i deras presentationer. En del av vårdgivarna på Livstrivsel har avtal med offentlig vård, privata vårdförseningar, hemförsäkringar, avtal med företag för deras anställd, … läs hela presentation av vårdgivare du har för avsikt att boka tid.

På Livstrivsel du hittar psykologer fön hela landet, villkor som gäller frikort är angivna i deras individuella presentation.

En del av psykologer erbjuder även onlinetjänster som du kan använda dom var du än befinner dig.

Vi tar din integritet på allvar. Vi har byggt modern teknik, verksamhet och infrastruktur med målet att skydda din integritet och skydda den information du tillhandahåller. Det är viktigt för oss att du vet exakt hur din integritet behandlas, för mer information se vår integritetspolicy och i medlemsupport .

Våra servrar är distribuerade över flera Tier 4- AWS-datacenter för optimal säkerhet och skydd.

SSL (Secure Socket Layer) krypterar all data som besökarna tillhandahåller, inklusive namn, kreditkortsinformation och e-postadresser. SSL förhindrar man-in-the-middle-attacker. Det betyder att om någon obehörig skulle få tillgång till data är den krypterad och kan endast låsas upp med en privat nyckel.

Om du vill att någon av dina information eller poster ska släppas till en tredje part, vänligen meddela din terapeut.

Ja, precis som i den allmänna vården så gäller alltid tystnadsplikt.

Nej, Din val är viktigt.

Vi hjälper dig i processen att hitta rät psykolog. Vår selekterings verktyg och visning av terapeuter deras mottagningar hjälper dig att hitta den bästa terapeut för dig enligt dina villkor.

Du kan få terapi på flera sätt:

Personligt möte med psykolog

Videokonferens med din psykolog,

Pratar i telefon med din psykolog,

Du kan använda olika sätt vid olika tidpunkter i enighet med din psykolog, baserat på dina behov, tillgänglighet och bekvämlighet.

När du registrerar dig ber vi dig inte om ditt fullständiga namn eller kontaktinformation. Du kan välja vilket smeknamn som helst som identifierar dig i systemet. Vi på Livstrivsel tillhandhåller medlemmarnas e-postadress och användarnamn begränsad till funktionalitet och lösenordsåterställning ”Glömt ditt lösenord”.

När du bestämmer dig för att påbörja terapiprocessen kommer din valda psykolog att be dig om dina kontaktuppgifter. Din terapeut kan begära ytterligare specifik information om dig som krävs enligt deras riktlinjer. Denna information hålls strikt konfidentiell och skyddas av lagar om patientdataskydd.

Nej, allt vårt innehåll och alla tjänster såsom: vårdgivare presentation, karta/vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter är tillgängliga för alla som besökarna våra hemsidan/webbapp.

Du kan alltid ta direkt kontakt med våra vårdgivare med deras angivna kontaktuppgifter.

Det är lätt att bli medlem. Klicka på Logga In och välj ”Bli Medlem”. Fyll i ansökan och registrera, obs! Användarnamn kan inte ändras i efterhand, det gäller att välj rätt från början. Namn använder vi för ”artighets skull ”, och du kan alltid lägga till eller ta bort information. Läs mer om

Du behöver en relativt snabb internetuppkoppling, både gällande uppladdning och nedladdning, för att samtalet via videolänk ska fungera tillfredsställande.

 

Möjlighet att sitta bekvämt på en lugn plats där du får vara ostörd under samtalet.

 

För bästa resultat vid online terapi är det rekommenderat att du placerar dig en bit ifrån din webbkamera, för att göra ditt kroppsspråk mer synligt

VÄLKOMMEN TILL LIVSTRIVSEL Denna webbplats använder cookies. Läs vår cookiepolicy & integritetspolicy.   Läsa mer om